Ochutnávka zeleniny a ovoce

V rámci učiva prvouky o zelenině se žáci 2. ročníku naučili nejen teorii, ale také poznávali a ochutnali téměř všechny její druhy.

Každý den se děti setkávají s ovocem a zeleninou, ale poznat poslepu, co právě jedí, moc jednoduché nebylo. Velké potíže dětem při ochutnávce dělaly petržel a květák. Nyní se naučily i správně rozpoznat celer, mrkev, cibuli a česnek. Zato rajče a papriku poznaly bezpečně všechny děti.

Vařené brambory zařadily mezi okopaniny, které si mohly oloupat a ochutnat tak, jak je jídávali chudí lidé.

Druhý den měly možnost ochutnat a zařadit ještě některé druhy ovoce. Např. hrušku, jablko, švestku, banán, granátové jablko, ananas, pomeranč nebo mandarinku.

Nejvíce dětem chutnal ananas a květák.